Workshop voor Therapeuten

In onze centra voor taiji & qigong in Nieuwegein en Utrecht kom ik regelmatig leerlingen tegen die beperkt zijn in hun beweging of energieniveau (reuma, fybromyalgie, knie-, rug-, schouder-, nekklachten, CANS, burn-out, overspannenheid, chronische vermoeidheid…). Soms komen ze op eigen initiatief. Soms zijn ze doorverwezen door een behandelaar, als vervolg of onderdeel van een therapie.

12 Meridianen QigongOmdat bewegen én ontspannen een positief effect op veel klachtenpatronen hebben, zou ik graag nauwer samenwerken met de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Vorig jaar heeft een aantal therapeuten uit Nieuwegein en Utrecht al kennisgemaakt met taiji & qigong en is er in Nieuwegein inmiddels samenwerking met de vier gezondheidscentra via het Beweegrecept. Een mooie basis om vanuit verder te bouwen.

Elkaar kennen en van elkaar weten wat we doen is stap één. Daarom nodig ik je graag uit om op woensdag 9 oktober kennis te maken. Én ik laat je dan graag ervaren wat taiji en qigong doen. Deze workshop is speciaal bedoeld voor therapeuten en behandelaars in de omgeving van Nieuwegein.

Wat is taiji & qigong
Taiji en qigong zijn Oosterse bewegingskunsten die gericht zijn op het ontwikkelen van een gezond bewegingspatroon en gezonde levensstijl. Taiji en Qigong hebben hun plek in Oosterse Geneeswijzen. Deze complementaire visie op gezondheid kan uitstekend ingezet worden voor mensen die in het bewegen of energie beperkt zijn of zich beperkt voelen.

qigong chi kung sta als een boomTaiji & qigong werken met rustige ontspannen bewegingen die het lichaam niet belasten. Het lichaam wordt licht gerekt en gestrekt, de houding verbetert en de geest komt tot rust. Door het eigen lichaam beter te leren kennen, wordt aan een duurzame verandering van bewegen en leefstijl gewerkt. Zelfredzaamheid staat hierbij voorop. Inzicht in je lichaam leidt tot bewustwording. Bewustwording maakt de weg vrij voor verandering (mentaal of fysiek).

Meer informatie
Vind je het leuk om een kennis te maken met taiji of qigong, dan ben je van harte welkom op de workshop van 9 oktober.  Zet deze mail gerust door naar collega’s die geïnteresseerd zijn. Let wel, er is beperkt plaats, dus meld je tijdig aan. Wil je meer weten over wie ik ben en wat ik doe, kijk dan op www.taichiweb.nl, zoek me op via LinkedIn of bekijk onze pagina op Facebook .

Programma
11:00: Ontvangst & kennismaking
11:30: Korte uitleg taijiquan & qigong
11:45: Introductie taijiquan & qigong. Het doel is om inzicht te krijgen in de verschillen tussen taijiquan & qigong en de manier van bewegen van deze bewegingsleren. Vanuit een aantal beweegprincipes uit de taijiquan & qigong worden gezamenlijk oefeningen uitgevoerd.
ca 12:30: Afsluiting

Details
datum: woensdag 9 oktober 2013
tijd: 11:00 – 13:00
locatie: Ansinghlaan 58, Nieuwegein
kosten: géén
max. aantal deelnemers: 15
graag aanmelden vóór 11 september: info@taichiweb.nl  of 06 13012710