Workshop Qigong & Thaise Yogamassage

De helende werking van lichaamswerk werkt pas echt krachtig en diep door, als we volledig aanwezig zijn.  Of zoals Milton Trager zo mooi zegt: “ don’t do a treatment, just be there”.

massage, thaise massage, yogamassage, nieuwegein, 030

 

Dit vraagt om goed in contact met je eigen centrum te staan. Zonder diepe aanwezigheid bij jezelf, is het ook niet mogelijk om vanuit volledige aanwezigheid bij de ander te zijn. En zonder dat kan een behandeling al snel verworden tot een technische en/of oppervlakkige behandeling.

Nadat de technische kant van een behandeling onder de knie is, is het belangrijk om ook aanwezigheid te trainen. Je handen zullen veel bewuster waarnemen wat nodig is, en je energie zal als vanzelf vanuit je centrum (hara) stromen naar die gebieden waar extra aandacht nodig is. De helende werking van de behandeling zal zich daardoor enorm verdiepen.

Tijdens deze workshop leert Marja Haanstra je om met behulp van oefeningen uit de Qigong bewuster vanuit contact met ons centrum aanwezig te zijn. En om van daaruit je energie naar je handen te laten stromen.

’s Middags ga je dit onder leiding van Tirza Bottema inzetten bij het geven van een massage. Je leert vertrouwen op dat wat je vanuit aanwezigheid waarneemt en ontstaat. Hoe van hieruit je massage beter af te stemmen op de gemasseerde. Methoden uit de Thaise yogamassage vormen hierbij de basis.

_MG_6936 - kopie

De docenten

Marsja Haanstra is de grondlegger van Studio Zin in Nieuwegein. Zelf beoefent ze al meer dan 12 jaar met groot enthousiasme Taiji & Qigong. Sinds 2007 geeft ze les. Het is haar missie om de grote rijkdom van deze Chinese bewegingskunsten te laten zien. En vooral, te laten ervaren hoe eeuwenoude tradities ons moderne leven kunnen verrijken. Meer informatie over Studio Zin en Taiji en Qigong: www.studio-zin.nl.

Tirza Bottema is de grondlegger van Thai Dee. Ze is al sinds 1991 met hart en ziel bezig met de Thaise Yogamassage en geeft sinds 1995 les. Daarin is ze altijd bezig zichzelf en de opleiding verder te ontwikkelen. Het is haar missie om de Thaise massage op hoog niveau in het Westen neer te zetten en toegankelijk te maken. Zodat de heilzame kracht van deze unieke massagevorm ten volle tot zijn recht komt en veel mensen hierbij baat hebben. Nadere info over Thai Dee en Thaise yogamassage: yogamassage.nl

Details

Datum: vrijdag 21 november 2014, 10:00 – 17:15 uur
Locatie: Centrum De Stroom, Wiersedreef 16, Nieuwegein
Kosten: 110 euro, incl. thee
Maximaal aantal deelnemers: 14
Meld je aan!