Basistraining Taiji met Jos Horst

Duik je in de geschiedenis van de taijiquan, dan vind je haar ware rijkdom: een combinatie van helende krachten en krijgskunst. De oude vorm laat je hiermee kennismaken. Daar waar in moderne tijden de nadruk in de taijiquan meer en meer ligt op gezondheid en ontspanning, laten in de oude vorm specifieke strekkingen, spiralen en golven zien dat het je veel meer moois biedt.

Taiji Met Jos HorstIn Basistraining Oude Yangstijl werken we o.a. met circulair bewegen versus lineair bewegen en bewegen vanuit je onderste dan tian en de rol van de benen daarin. Je leert hoe bewegingen moeiteloos in elkaar te laten overvloeien, zonders stops.

Jos Horst laat je zien hoe de oude meesters dit toepasten, waarbij we deel 1 van de oude vorm als leidraad nemen. Het is niet nodig om deze vorm of dit deel van de vorm al te beheersen.

Naast de vorm werken we met duwende handen. Deze vorm van duwende handen is bedoeld om je reflexen te trainen.

Beoefen je de oude vorm of ben je er benieuwd naar, dan is deze workshop een geweldige mogelijkheid om een goede basis te leggen. Ook verrijkt het je moderne vorm. Alles wat je leert kun je integreren in je eigen taijivorm.

Jos Horstjoshorst-5

De workshop oude yangstijl wordt gegeven door Jos Horst. Jos doceert en beoefent al vele jaren yoga & taijiquan. Zijn wortels liggen ook in de pencak silat, een Idonesische krijgskunst. Jos heeft zich met toegelegd op de oude Yangvorm in de stijl van Erle en Eli Montaigue. Hij is een bescheiden docent met grote liefde voor zijn vak.

 

Een beetje ervaring in de taiji of een andere bewegingsleer is wel aan te bevelen. Jos geeft je wel aanwijzingen op je eigen niveau. Dus schroom niet om je aan te melden. Deze workshop sluit aan bij de wekelijkse lessen Oude Vorm bij Studio Zin in Nieuwegein en is ook een mooie voorbereiding op lessen bij Jos Horst zelf in Drunen of Zeeland.

Programma 14 mei 2017

09.45 – 10.00 uur Ontvangst
(programma volgt)

joshorst-3

Details

Wanneer: Zondag 14 mei 2017, 10:00u-17:00u
Kosten: 60 euro, incl. thee
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1 (ingang ad Van Heukelemstraat)
Informatie & aanmelden: info@studio-zin.nl, 0613012710 (Marsja)

Laat ons hieronder weten wat je van de workshop vond!

Basistraining

Deze workshop maakt onderdeel uit van de taiji basistraining in de traditie van de oude Yangstijl. Deze training bestaat uit 4 onderdelen:

1. Langzame vorm met tempowisselingen, laad en ontlaad momenten
2. Snelle vorm, zoals de San Sau
3. Verbonden handen (duwende handen)
4. Qi Gong, vooral drie cirkel qigong.

Al deze onderdelen samen vormen je basis. Laten je de taiji werkelijk begrijpen. De San Sau (duovorm komt in deze workshops in de toekomst ook nog aan bod). Later komt er nog een wapenvorm bij, bij voorkeur een middellang wapen van waarna je een wapen kunt toevoegen die korter of langer is etc.

6 thoughts on “Basistraining Taiji met Jos Horst

 1. Een fijne aanvulling op de workshops van Thierry Alibert. Kleine veranderingen in je structuur geven veel meer gronding, dat voel je in de oefeningen. En zo vallen er nog meer kwartjes gedurende de workshop van Jos. Ik doe graag mee aan de volgende workshop.

 2. Hallo beste mensen,
  de workshop gister was heel fijn om te doen! Ietsje te lang, vanwege het staan, maar voor de rest prima. Goede uitleg, naar jouw vermogen gericht en extra oefeningen toen Jos merkte dat ik wat lichamelijke ongemakken heb. Met die oefeningen kan ik weer mee voort! Ook een geweldige omgeving om te zijn, zo’n stil en intiem hofje midden in Utrecht. En de zaal is ook fijn om in te vertoeven.
  Succes voor iedereen gewenst,
  Nettie.

 3. Jos weet altijd weer met zowel enthousiasme als geduld, op ieders eigen niveau verdere verdieping aan te bieden. Zowel de energetische als martiale aspecten komen daarbij aan bod.

  Een aanrader voor iedereen die zijn taiji naar een hoger niveau wil brengen.

 4. In een ontspannen sfeer hebben wij vooral gewerkt aan een aantal basisprincipes. Het mooie daarvan is dat je die kunt toepassen op meerdere bewegingen in de vorm en dat zij ook zeer geschikt zijn om thuis te oefenen. Jos legt goed en geduldig uit en als hij op de gezichten vraagtekens ziet legt hij het in nog kleinere stappen uit, die daarna weer met elkaar verbonden worden. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. Het was een zeer fijne les en Ik heb nu al zin in de volgende training!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *