Taiji Martial Day (Eli Montaigue)

We zijn hard bezig om Eli Montaigue (hoofd van de World Taiji Boxing Association) naar Nieuwegein te halen. En dat is best bijzonder. Eli is een geweldige leraar en voor iedereen die Taiji beoefent is dit een kans om te leren van iemand met zo’n hoog niveau. Of je nu beginner bent of gevorderd. Eli is heel toegankelijk en geeft je aanwijzingen op je eigen niveau.

De workshop bestaat uit twee dagen, 17 en 18 maart, die afzonderlijk geboekt kunnen worden. Maar ook samen natuurlijk. Op zaterdag 17 maart komen op Taiji Martial Day de technieken uit de krijgskunst aan bod. Op zondag 18 maart staan TaijiQigong en de Taiji Basisvorm centraal.

Zaterdag 17 maart:  effectieve technieken vanuit een innerlijk systeem

Eli  Montaigue is meester in de Taiji als krijgskunst. De krijgskunst is hem met de paplepel ingegoten. Als kind van vier zette hij al zijn eerste stappen op dit pad.

Welke martial arts je ook beoefent, kennis van het Taiji-systeem helpt om snelheid, precisie en daarmee effectiviteit te vergroten. Wat kun je op deze Taiji Martial Day verwachten: een selectie trainingsmethodieken uit pushing hands, sa sau, dim mak, wudang hand weapons en fahjingtraining.

Expliciet dus geen Taiji-vorm (die komt op 18 maart aan bod). Op deze dag gaat het om het toepassen van de technieken uit de vorm. Dat maakt deze workshop geschikt voor iedereen die een vorm van Martial Arts beoefent. Als je de maniér van bewegen in de Taiji begrijpt, kun je die toepassen in je eigen martiale technieken. Je zult sneller worden en minder energie verspillen.

Voor iedereen die Taiji beoefent is deze workshop waardevol omdat je leert voelen wat je in de vorm langzaam uitvoert. Daarmee zal ook de uitvoering van je vorm veranderen. Je hoeft geen echte krijgskunstenaar te zijn om deze workshop mee te doen.

Voor wie twijfelt of Taiji wel een “echte” krijgskunst is, In dit korte filmpje legt Eli het uit:

Maar natuurlijk kan zo’n weekend niet doorgaan zonder deelnemers. Dus, zet deze data alvast in je agenda, en laat ons weten dat je interesse hebt (info@studio-zin.nl). Dan houden we je op de hoogte van het vervolg.

Details

Tijd: 10:00 – 15:00u
Kosten: 80 euro / 150 euro zaterdag én zondag (WTBA-leden 75 euro/135 euro)
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein

Voor wekelijkse lessen Traditionele Taiji in de stijl van Eli Montaigue kun je bij Studio Zin (Marsja) terecht, en in de regio Den Haag bij Evert.

Marsja Haanstra

Evert Kramer