Taiji Light

Taiji Light is een bijzondere vorm van Taiji, speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich beperkt voelt in het bewegen. Of voor wie een reguliere les net wat te zwaar is. Tijdelijk, door een operatie bijvoorbeeld, of langdurig. Taiji Light staat voor zachte bewegingen, waarbij het lichaam op een speelse manier gerekt en gestrekt wordt. Het gebruikt speciaal aangepaste Taiji bewegingen.

Er zijn twee lessen Taiji Light: woensdag 11:00u (doorlopende groep) en woensdag 12:15u (start bij voldoende aanmeldingen).

In deze lessen leer je:

  • de correcte lichaamstructuur voor ontspanning;
  • het spanningsniveau in je lichaam te verlagen;
  • bewust te worden van alle delen van je lichaam;
  • stevig staan en dit als basis te gebruiken van je bewegingen;
  • zelf te voelen wat jouw grens in het bewegen is en je bewegingen daarop aan te passen;
  • wat het is om vanuit je centrum te bewegen.

Taiji Light: veilig & verantwoord

Taiji Light Nieuwegein

Taiji Light combineert Taiji voor Reuma met Guo Lin Qigong. Taiji voor Reuma is effectief bij mensen met bijv. artrose, fibromyalgie of reuma. Het richt zich op de blokkade in de beweging. Guo Lin Qigong is speciaal ontwikkeld voor chronisch zieken en verzwakte mensen (bijv. door kanker en de gevolgen daarvan). Deze Qigong stimuleert het zelf genezend vermogen.

Taiji Light is makkelijk te leren. Het is een veilige methode en werkt zeer effectief. Bij Taiji Light staat wat jij kunt centraal. Je bouwt de bewegingen in een rustig tempo op. Het sluit aan bij je mogelijkheden. De oefeningen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd.

In de lessen focus je op ademhaling, ontspanning, het openen van lichaamsgewrichten, concentratie, coördinatie, balans en een betere doorbloeding in het lichaam.

Balans tussen rust en beweging

Bij Taiji Light gaat het steeds om de balans tussen rust en beweging. Het leren aanvoelen wanneer je lichaam zich spant (of schrap zet door pijn bijvoorbeeld) wanneer je eigenlijk wil ontspannen. De langzame bewegingen helpen je daarbij.

Steeds kom je terug bij het zoveel mogelijk leren ontspannen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Taiji Light: voor iedereen

Taiji Light NieuwegeinTaiji Light is niet gebonden aan leeftijd, conditie of geslacht. Voor zowel jonge mensen met een beperking maar ook voor ouderen die zich wat strammer en stijver voelen, helpen de oefeningen om soepeler door het leven te gaan. Specifiek voor ouderen kun je denken aan valpreventie.

Taiji Light is uitermate geschikt voor mensen die door een aandoening, zoals bijvoorbeeld arthrose, fibromyalgie, reuma, MS, ME, hart- en long problemen, stress gerelateerde klachten of ouderdom, soms moeite hebben in beweging te komen en daardoor minder bewegen. Het is een prima manier om jezelf te helpen meer bewegingsvrijheid te verkrijgen en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Taiji Light: aandacht voor lichaam en geest

Taiji Light NieuwegeinTaiji Light is ook goed voor lichaam en geest. Het relaxt, vermindert stress en het vergroot de levensenergie. Vaak zijn chronische aandoeningen niet te genezen maar de kwaliteit van leven en bewegen kan met deze methode zeker verbeterd worden. Taiji Light houdt rekening met de mogelijkheden en beperkingen van iedereen.

 

Taiji Light: bewezen effectief

Taiji voor Reuma is ontwikkeld door Dr. Paul Lam (huisarts tevens Taiji expert) uit Australië die zelf al 40 jaar aan artrose lijdt. Hij reist de hele wereld over om mensen te onderwijzen. Zijn programma wordt ondersteund door de Arthritis Foundation in Australië. Het is een wetenschappelijk bewezen methode en in Amerika en Australië is deze algemeen erkend door de gezondheidsorganisaties. Bij Studio Zin wordt deze methode gecombineerd met oefeningen uit de Guo Lin Qigong.

De lessen Taiji Light worden gegeven door Hans Busker. Hans is gecertificeerd docent. Meer info Taiji Light (Taiji for Arthritis) www.taichiforhealthinstitute.org