Online lessen

samenwerking yoga en taijiOp deze pagina vind je allerlei online lessen over Taiji, Qigong, Meditatie en Yoga. Speciaal opgenomen voor de periode waarin er geen lessen zijn vanwege het Corona-virus. Deze online lessen worden aangeboden door Studio Zin én Yoga Studio Nieuwegein samen, omdat wij vinden dat we niet anders kunnen dan elkaar steunen in deze moeilijke tijd. Dus al deze video’s worden beschikbaar gesteld voor alle leerlingen van beide studio’s.

We blijven de komende periode video’s maken. Het is niet hetzelfde als live les hebben, ook voor ons, maar we denken zo in elk geval een mooi alternatief aan jullie te bieden. Veel plezier met oefenen, ook namens Annet Koenders.

Plaats gerust je reactie onderaan deze pagina. We zijn benieuwd wat jullie van onze online lessen vinden.

Qigong voor nek, schouders en rug (volgt binnenkort, door Marsja)
Vind je het lastig om met het thuiswerken de juiste zithouding te vinden? Merk je dat je nu teveel in een verkeerde houding achter je laptop zit? Of beweeg je minder dan je normaal doet? Deze serie van acht oefeningen helpt je om je nek, schouders en rug los te maken en te ontspannen.

Mudra’s (volgt binnenkort, door Hans)
Hans laat je zien hoe bepaalde handposities (mudra’s) inwerken op je gestel.

Overdenking over aandacht (door Geert Gerats)
Een meditatieles met Geert, waarin hij dieper ingaat op het fenomeen ‘aandacht’ – wat is dat eigenlijk, hoe doe je dat, en vooral: waarom?

Hatha Yoga (door Ria de Vries)
Deze yoga is heel geschikt om zittend te doen.

Warming-up (door Hans Busker)

Zittende oefeningen om gewrichten op te warmen en via de handen meridianen te openen. Met als afsluiting een (drukpunt)gezichtsmassage. Was je handen goed met (desinfecterende) zeep vóór je de gezichtmassage doet of draag dunne handschoenen.

Taiji Light (door Hans Busker)

Taijivorm uit de Sung-stijl zoals gedaan in de lessen Taiji Light.

Qigong: Ba duan jin / Acht Brokaten (door Marsja Haanstra)

 

Qigong: ontspannen en versterken van de longen (door Marsja Haanstra)

Hatha Yoga (door Annet Koenders)

Do-in / Japanse Yoga (door Manon Acket)

Yoga: de bewegende wervelkolom (door Annet Koenders)

Spiralen in de Taiji (door Marsja Haanstra)

Spiralen in Taiji: spiralen zijn ingebed in de Taiji. Vanuit de basisvorm worden er steeds meer bewegingen spiralend uitgevoerd. Deze video geeft oefeningen om buiten en in de vorm deze manier van bewegen te oefenen.

Yin & Yang in de Taiji (door Marsja Haanstra)

Yin & Yang in Taiji: Yin & yang staan voor continue beweging. In de Taiji zie je dit bijvoorbeeld terug in de verandering van de handpalmen. Deze video geeft oefeningen om het principe van yin & yang te oefenen.

 

Audio-bestanden

Meditatie Kosmische Adem (door Marsja Haanstra)

Ontspanning (door Annet Koenders)

Ontspanning (door Manon Acket)

Lessen Taiji Basisvorm

Eli Montaigue biedt ook een aantal mooie online lessen aan die de eerste paar bewegingen van de Taiji basisvorm beslaan. Voor de leerlingen van de Taiji op donderdag zijn dit een mooie ondersteuning bij het oefenen. En voor ieder ander goed om nog eens de basis van de beweging door te nemen.

Les 1les 2les 3les 4les 5les 6les 7ales 7bles 8les 9les 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *