Thaise Massage op de keukenstoel

Leer ontspannen masseren in de Taiji-flow

Wil je op een simpele manier effectieve massagetechnieken leren? Om thuis te gebruiken of in de massagepraktijk? Leer ontspannen masseren op de keukenstoel. De workshop laat je zien hoe je een doodgewone stoel kunt gebruiken om een ontspannende massage te geven.

Heb je een massageprakijk, dan bied deze workshop je technieken om die mensen te behandelen die moeilijk in kleermakerszit zitten of voor wie liggen op de mat niet comfortabel is. Met deze technieken hoef je geen massagestoel aan te schaffen en kun je toch een goede massage geven.

Go with the Flow

Structuur en verbinding in de Taiji

Het lichaam beweegt als één

In de workshop laten we ons inspireren door de Taiji. Taiji is een Chinese bewegingsleer en kenmerkt zich door vloeiende, ontspannen bewegingen. Schijnbaar moeiteloos vloeien de bewegingen in elkaar over. In de Taiji beweegt je lichaam als één, op het ritme van de choreografie. In deze workshop onderzoeken we hoe we de flow van de Taiji kunnen gebruiken in de massage. Zodat de massage niet alleen een weldaad is voor de gemasseerde, maar jezelf ook energie geeft.

In de ochtend laat Marsja je kennis maken met de Taiji. Je leert wanneer je lichaam in verbinding is. En hoe je een ander in beweging brengt vanuit ontspanning.

In de middag zetten we de oefeningen van de ochtend om in een flow van massagebewegingen.

De docenten

Marsja Haanstra is de grondlegger van Studio Zin in Nieuwegein. Zelf beoefent ze al 15 jaar met groot enthousiasme Taiji & Qigong. Vooral de diepgang van de traditionele Taiji heeft haar hart veroverd. Sinds 2007 geeft ze les. Het is haar missie om de rijkdom van deze Chinese bewegingskunsten te laten zien. En vooral, te laten ervaren hoe eeuwenoude tradities ons moderne leven kunnen verrijken. Meer informatie over Studio Zin en Taiji en Qigong: www.studio-zin.nl.

Technieken uit de Thaise Yogamassage

Technieken uit de Thaise Yogamassage

Tirza Bottema is de grondlegger van Thai Dee. Thai Dee is wereldwijd het enige opleidingsinstituut in Thaise Yogamassage buiten Thailand waar traditionele eeuwenoude kennis en tradities worden gecombineerd met hedendaagse Westerse kennis en kunde. Thai Dee is gevestigd in Nieuwegein. Tirza is al sinds 1991 met hart en ziel bezig met de Thaise Yogamassage en geeft sinds 1995 les. Daarin is ze altijd bezig zichzelf en de opleiding verder te ontwikkelen. Het is haar missie om de Thaise massage op hoog niveau in het Westen neer te zetten en toegankelijk te maken. Zodat de heilzame kracht van deze unieke massagevorm ten volle tot zijn recht komt en veel mensen hierbij baat hebben. Nadere info over Thai Dee en Thaise yogamassage: www.yogamassage.nl

Details

Datum: vrijdag 10 juni 2016 of 4 november 2016, 11:00 – 17:30 uur
Locatie: Centrum De Stroom, Wiersedreef 16, Nieuwegein
Kosten: 110 euro, incl. thee. Neem zelf een lunchpakket en hoofdkussen mee.
Maximaal aantal deelnemers: 14
Meld je aan!

keukenstoel-3