Workshop de levende Tao, Tao in Taiji

Taijiquan en Chinese Yoga / Qigong hebben hun wortels in het Taoïsme. Alles is veranderlijk in het leven, zegt Tao. Het enige dat je kunt doen is meegaan op deze stroom. Go with the flow!  Maar hoe doe je dat? In deze workshop kijken we hoe we de filosofie van het Taoisme tot leven kunnen brengen.

zomerpaleis3Tao is het spontane proces van verandering, als een natuurlijke cyclus. Hierin speelt de interactie tussen Yin en Yang een grote rol. Kijkend naar de Taiji, dan zie je Yin & Yang tot leven komen. In de beweging. Daarmee blijft Tao levendig.

In de Taiji vloeien bewegingen als een golf in elkaar over. Er is geen begin en geen einde. Het einde is de aanzet tot weer een nieuw begin, een nieuwe beweging. Het begin vloeit door. Je doet niets, het gebeurt. Je lichaam beweegt zoals het bedoeld is. Natuurlijk.

Dit is wat we proberen te bereiken: een natuurlijke manier van bewegen. Door te ontspannen laat je vastgeroeste patronen in je manier van bewegen los en maak je vrij bewegen mogelijk. Je lichaam weet het eigenlijk allemaal al. We zijn alleen vergeten ernaar te luisteren.

In de workshop bekijken we onder het genot van een kopje thee eerst het Taoïsme. In een korte inleiding proberen we de kern ervan te omvatten. Vervolgens gaan we aan slag en zetten we de filosofie om in beweging. Daarmee brengen we Yin & Yang tot leven. Ervaar zelf de vloeiende golf van bewegingen.

Ervaring met Taiji of Qigong is niet nodig.

Lees meer over het Taoïsme of Yin & Yang.

Details

Dag: zondag 2 oktober 2016 (13:00 – 15:30 uur) en zondag 11 december (13:00 – 15:30 uur)
Locatie: Montessorischool De Vleugel,  Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Kosten: 25 euro p.p incl. thee en iets lekkers
Meer info & aanmelding: info@studio-zin.nl of 030 6034332