Klankmeditatie met Hans & Marsja (geannuleerd)

De nieuwjaarsklankmeditatie van 26 januari smaakt naar meer. Ook bij ons. Of we er niet snel nog een kunnen plannen, was de vraag. Daarom opniéuw een klankmeditatie door Hans & Marsja, op zondagmiddag 29 maart.

Luisteren naar stilte

Luisteren naar de stilte. Dat is het enige dat nodig is. De stilte waarin alles al ligt besloten. Het ‘no-where point’ vanwaaruit je de wereld om je heen kunt schouwen. De wereld – met al z’n verwachtingen, verlangens, wensen, overtuigingen – draait om je heen als een wervelstorm. En jij kijkt ernaar. Alsof je in het oog staat van die wervelstorm, waar geen beweging is. In die stilte is er geen oordeel. Er is alleen ‘zijn’.

Om de stilte in onszelf te vinden gebruiken we klank. De klank van klankschalen, de klank van de gong, de sjamanistische trommels en de handpan. Ieder instrument neemt een eigen trilling mee. Klanken die komen en gaan, die aanzwellen en dan weer afnemen. Als eb en vloed.

 

Na afloop is er ruimte om nog een kop thee te drinken. Maar het is ook helemaal prima om in stilte te vertrekken voor wie liever in de rust blijft. Er is alle ruimte om daar een eigen keuze in te maken.

Tijdens de middag mag je zitten of liggen. Neem een matje, luchtbed, (meditatie)kussentje, dekentje of lekkere stoel mee. Maak het je vooral lekker comfortabel. Mocht je geen matje hebben, meld dat dan vooraf. Wij hebben er een aantal te leen.

Zin om mee te doen? Wacht dan niet te lang met aanmelden. De vorige keer zaten we helemaal vol.

Details

Datum: zondag 29 maart 2020
Tijd: 14:00 – 15:30u
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Kosten: 20 euro p.p. U-pas 15 euro. Incl thee.
Aanmelden: info@studio-zin.nl