Nieuwjaarsklankmeditatie met Hans & Marsja (VOL)

Een nieuwjaarsmeditatie door Hans & Marsja bij de start van het Chinese Nieuwjaar. Én aan de vooravond van de lente. Want op 4 februari start de lente. Kijk maar eens naar de stand van de zon. Het diepste van de winter, waarin het leven zich terug trekt, is voorbij. En zo voelt het ook. De lente komt eraan. Het is tijd voor nieuw leven. Dat nieuwe leven vieren we op zondagmiddag 26 januari, met meditatie en klank.

Wat zich in de winter in alle rust heeft opgebouwd, mag langzaamaan naar buiten komen. Zaadjes die hebben gerust in de aarde mogen ontkiemen. “Wat mag er door jou heen geboren worden?”. Want ook wij zijn onderdeel van de cyclus van de seizoenen. Ook in ons ligt een zaadje te wachten. Wat neem jij mee het nieuwe jaar in?

Luisteren naar de stilte. Dat is het enige dat nodig is. De stilte waarin alles al ligt besloten.

Om de stilte in onszelf te vinden gebruiken we klank. De klank van klankschalen, de klank van de gong en de klank van de handpan. Ieder instrument neemt een eigen trilling mee.

Tijdens de middag mag je zitten of liggen. Neem een matje, luchtbed, meditatiekussentje, dekentje of lekkere stoel mee. Maak het je vooral lekker comfortabel. Mocht je geen matje hebben, meld dat dan vooraf. Wij hebben er een aantal te leen.

 

 

Details

Datum: zondag 26 januari 2020
Tijd: 14:00 – 15:30
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Kosten: 20 euro p.p. U-pas 15 euro. Incl thee.
Aanmelden: info@studio-zin.nl