Meditatie met klankontspanning

Een relaxte middag met meditatie, begeleid door klankschalen en gong. Wat brengt deze middag? In elk geval een heerlijke klankontspanning die je liggend vanaf een matje mag ervaren. Maar ook meditatief lopen en een zittende meditatie. Tussendoor drinken we in stilte een kopje thee. Aan het eind van de middag is er ruimte om ervaringen te delen en samen nog een kopje thee te drinken. In stilte vertrekken mag natuurlijk ook. Sluit de middag vooral af zoals die bij jou past.

klankschaal, gong, klankontspanning

Klankschalen nodigen je uit om de klank in te gaan. De klank tot het einde toe te volgen en zo rust in je hoofd en lijf te brengen. De trilling van de schaal is van dichtbij ook lijfelijk te ervaren.

De gong is groots. Hoewel er een rustige opbouw is, voel je vanaf het begin het machtige geluid waartoe de gong in staat is. Het kinkt als een chaos van dissonante tonen. Je kunt er niet omheen, de gong doordringt je volledig en helpt je daarmee bij het loslaten. En zo de stilte in te gaan.

“De gong is het meest resonerende instrument wat wij tot op heden kennen. Wanneer de gong vibreert, voel je alle resonanties in elke cel van je lichaam. Deze vibraties zijn de meest krachtige resonanties die gebruikt worden in holistische healing. Al meer dan 5000 jaar wordt de gong daarvoor gebruikt en de gong is ook het oudste instrument.

In de kwamtumfysica wordt de gong ook wel het nulpuntveld genoemd. Het gongveld is gecomponeerd uit triljoenen boventonen die in een zo genaamde Fibonacci reeks van deze disc afkomen. Deze triljoenen boventonen vullen de ruimte om ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. De kosmische muziek van de gong wordt wel de dissonante harmonie genoemd. De transcendentale klanken van de heilige gong komt van de grote chaos waaronder de wereld van formatie ligt.” (bron: www.spiritconnection.nl)

 

Details

Datum: zondag 13 oktober 2019
Tijd: 14:00 – 16:00
Locatie: Montessorischool De Vleugel
Kosten: 17,50 euro, incl. thee
Aanmelden: info@studio-zin.nl, 030 6034332