Natuurwandelen >

Natuur- of Qi wandelen  is wandelen. Maar dan nét anders. Bij Natuurwandelen loop je heel bewust. Net zoals je in de Taiji en Qigong doet. De wandeling is dan ook grotendeels in stilte. Vooraf doen we ademhalingsoefeningen en oefeningen om het lichaam los te maken.

Bewust lopen

Qi wandelen Nieuwegein met QigongNatuurwandelen is een heel natuurlijke manier van lopen. Tijdens het wandelen let je op je houding. Want hoe loop je nu eigenlijk lekker ontspannen? Je blijft je bewust van je lichaam. Tussendoor stoppen we om specifieke technieken te oefenen.

Ontspanning en een goede houding maken het verschil tussen ingespannen en moeiteloos wandelen. Wat je daar vooral voor nodig hebt is een goed ontwikkelde aandachtsspier. En dat oefenen we tijdens het wandelen.

Mindful wandelen

Tijdens het wandelen ben als het ware de neutrale observator van jezelf. Hoe langer je aandachtsspier, hoe minder gedachtes het wandelen verstoren. Naast je eigen lichaam, heb je ook aandacht voor de omgeving, zónder je aandacht erin te verliezen. Je gaat dus niet dénken over wat je allemaal ziet. We doen daarvoor allerlei aandachtsoefeningen. Die verschillen per wandeling.

Kernspieren versterken

Natuurwandelen versterkt het lichaam. De kernspieren worden sterker waardoor de houding verbetert. De algehele ontspanning van het lichaam wordt vergroot. De specifieke wandeltechniek stimuleert beweging in de (onder)rug.

2016-10-01-15-58-12_anneHet tempo van wandelen bepaal je uiteindelijk zelf. Zonder veel moeite verhoog of verlaag je het tempo. Hoe lager het tempo hoe meditatiever de wandeling, hoe hoger het tempo hoe meer je werkt aan je uithoudingsvermogen.

Ervaring in Taiji of Qigong is niet nodig. Wel ondersteunt natuurwandeling met name de Taijibeoefening. Naast de focus op structuur en aandachtig bewegen, leer je ook de benen en voeten ontspannen en van daaruit te lopen. Daar heb je veel profijt van als je Taiji beoefent.

Elke natuurwandeling is 1,5 uur en de kosten daarvoor zijn 6 euro.

Nieuwsgierig geworden? Kijk in de agenda rechts voor de geplande natuurwandelingen. Of mail naar info@studio-zin.nl.