Taiji Martial Day (Eli Montaigue)

Eli Montaigue (hoofd van de World Taiji Boxing Association) komt opnieuw naar Nieuwegein. En dat is best bijzonder. Eli is een geweldige leraar en voor iedereen die Taiji beoefent is dit een kans om te leren van iemand met zo’n hoog niveau. Of je nu beginner bent of gevorderd. Eli is heel toegankelijk en geeft je aanwijzingen op je eigen niveau.

De workshop bestaat uit twee dagen, 30 & 31 maart 2019, die afzonderlijk geboekt kunnen worden. Maar ook samen natuurlijk. Op zaterdag 30 maart komen op Taiji Martial Day de technieken uit de krijgskunst aan bod. Op zondag 31 maart  staan TaijiQigong en de Taiji Basisvorm centraal.

Zaterdag:  

effectieve technieken vanuit een innerlijk systeem

Eli  Montaigue is meester in de Taiji als krijgskunst. De krijgskunst is hem met de paplepel ingegoten. Als kind van vier zette hij al zijn eerste stappen op dit pad.

Welke martial arts je ook beoefent, kennis van het Taiji-systeem helpt om snelheid, precisie en daarmee effectiviteit te vergroten. Wat kun je op deze Taiji Martial Day verwachten: een selectie trainingsmethodieken uit pushing hands, sa sau, dim mak, wudang hand weapons en fahjingtraining.

Expliciet dus geen Taiji-vorm (die komt op zondag aan bod). Op deze dag gaat het om het toepassen van de technieken uit de Taiji. Dat maakt deze workshop geschikt voor iedereen die een vorm van Martial Arts beoefent.

Als je de maniér van bewegen in de Taiji begrijpt, kun je die toepassen in je eigen martiale technieken. Je zult sneller worden en minder energie verspillen.

Voor iedereen die Taiji beoefent is deze workshop waardevol omdat je leert voelen wat je in de vorm langzaam uitvoert. Daarmee zal ook de uitvoering van je vorm veranderen. Je hoeft geen echte krijgskunstenaar te zijn om deze workshop mee te doen. Alle niveau’s trainen door en met elkaar.

Programma

9:45 Binnenkomst met koffie en thee

10:00 Wudang Hand Weapons

12:00 Lunch

13:00 Pushing Hands

15:00 Afsluiten

Kijk hier voor een impressie van Martial Day in maart 2018.

Voor wie twijfelt of Taiji wel een “echte” krijgskunst is, In dit korte filmpje legt Eli het uit:

Een kort filmpje van de Wudang Hand Weopons. Op snelheid uitgevoerd door Eli en Leigh:

 

Details

Tijd: 10:00 – 15:00u
Kosten: 80 euro / 150 euro zaterdag én zondag (WTBA-leden 75 euro/135 euro)
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Aanmelden: info@studio-zin.nl

Foto’s van eerdere workshops van Eli Montaigue vind je in het fotoalbum in het menu onder Lessen.

Voor wekelijkse lessen Traditionele Taiji in de stijl van Eli Montaigue kun je bij Studio Zin (Marsja) terecht, in de regio Den Haag bij Evert en in de regio Zeeland bij Jos Horst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *