Ervaringen leerlingen

Ben je benieuwd wat anderen van de lessen vinden? Lees dan onderstaande reacties.

qigong park nieuwegein utrecht lessen workshops aandacht mindfull levenQigong chi kung lessen in aandachtig zijn nieuwegein taichiweb

10 thoughts on “Ervaringen leerlingen

 1. Tai chi is echt mijn ding geworden. Ik was altijd een beetje brusk en weinig subtiel in mijn bewegingen en dat is nu echt verandert.
  Ik voel me ook dichter bij mezelf staan en heel praktisch stoot me minder vaak …. Marsja is een fijne docente. Voor ik bij haar les kreeg was ik in het centrum van Utrecht een seizoen op les geweest zonder dat het me echt beviel. De docent corrigeerde veel en was vooral bezig om te laten zien hoe goed hij het kon. Ik ben zeker geen snelle leerling maar Marsja blijf rustig de bewegingen voordoen en de principes uitleggen laat je in je eigen tempo werken. Dat werkt voor mij heel goed en nu na jaren kan ik zeggen dat tai chi echt mijn ding is geworden.

 2. Elke woensdagochtend een uurtje Qigong bij Marsja betekent voor mij:
  – Een uurtje voor mezelf;
  – Een uurtje niet nadenken;
  – Een uurtje volledig ontspannen;
  – Een uurtje energie opbouwen.
  Een heerlijk begin van een ontspannen dag.

 3. Tai Chi is een prettige ontspanning zonder competitie druk.
  De workshops met de stok maken het geheel compleet.
  Daarbij is Marsja een geduldige docente waar ik veel van leer.
  Kijk alweer uit naar het nieuwe seizoen…….

 4. Taiji is gewoon heerlijk. Na een lange dag kom je afgepeigerd op les, en aan het eind ga je er ontspannen en energiek vandaan. Heerlijk! En net als je denkt dat het nu wel érg langzaam en soft is allemaal, komt Marsja met iets stoers aanzetten, zoals met sokken werken etc. Marsja is een heel goede, geduldige docente! Een aanrader!

 5. Al na de eerste les voelde het al alsof er meer energie door mijn lijf stroomde. Ook ben ik me meer bewust van hoe de spanning en ontspanning voelt in mijn lichaam. Wat me vooral erg is opgevallen dat ik eigenlijk altijd mijn onderrug gespannen heb. Nu ik me daar meer bewust van ben, kan ik er ook bewuster ontspanning in krijgen. De Qigong heeft er zeker toe bijgedragen dat mijn rugklachten verder zijn afgenomen. Ook merk ik dat een bepaalde beweging het ‘slot’ van een bepaald lichaamsdeel af kan halen, waardoor de pijn/spanning daar ook afneemt (onder andere in mijn armen, schouders, rug en been).
  De ene keer merk ik dat ik stabieler ben in de bewegingen dan een andere keer. Het geeft mij dus ook duidelijk een stuk bewustwording van mijn lichaam.

 6. Met heel veel plezier doe ik Qigong en Taiji Light. De sfeer is goed en iedereen is erg aardig.
  Ik heb veel pijn in mijn onderrug en door de oefeningen zijn die plekken soepeler en gaat het elke keer wat beter. Als het nodig is kan ik ook zittend meedoen. Dat is fijn, alles kan op mijn eigen manier, er is geen enkele druk.
  Marsja en Hans zijn vriendelijke, professionele docenten met heel veel geduld.
  Door de cursus voel ik me heerlijk onstpannen en innerlijk krachtiger.
  Ik ben er blij mee en kan iedereen aanraden om er mee te beginnen, ik blijf het zeker doen.

 7. Qi gong helpt me om te ontspannen en om uit mijn denken meer in mijn lichaam te komen. Hierbij is het zogenaamde “zinken” belangrijk. Dit betekent dat we proberen ons meer bewust te zijn van onze voeten en het contact met de aarde en de energie die ze ons geeft te herstellen.
  Ik vind het prettig dat het bij de qi gong oefeningen niet om “presteren” gaat maar een verbinding te maken met mijn lichaam.

 8. Mijn spierproblemen zijn flink verminderd sinds ik Taiji Light doe omdat ik leer om mijn lichaam soepeler te houden. Er ontstaat een bijna automatisch bewustzijn op mijn houding, spierspanning en manier van lopen. Daardoor blijft het effect niet beperkt tot de lessen alleen, maar ervaar ik er ook tijdens mijn dagelijks leven profijt van. Bovendien ervaar ik de lessen als erg plezierig.

 9. Ik had lange tijd last van onderrugpijn. Mede door yoga en de wandelsessies van Marsja ben ik van mijn rugpijn afgekomen. Ik kan weer lange wandelingen maken, wat ik lang niet meer kon doen. De technieken van goed wandelen pas ik meestal toe en dat gaat prima. De manier van lesgeven van Marsja vond ik fijn en duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *