Introductiecursus Chinese Yoga (Qigong)

Zoek je verstilling, rust in je hoofd, zonder ingewikkelde bewegingen? Dan is Chinese Yoga misschien juist iets voor je. Dit zijn rustige ontspannen oefeningen waarbij het lichaam op een speelse manier gerekt en gestrekt wordt. Je hoeft er absoluut niet lenig voor te zijn. De oefeningen worden meestal staand gedaan. Het is geen enkel probleem om een deel van de les zittend te doen. Chinese Yoga wordt ook wel Qigong genoemd.

chinese yoga, yoga, power yoga, 030, nieuwegein, utrecht, ijsselstein, vianen, houten, montfoort

Maak kennis met Chinese Yoga in 10 lessen. Deze cursus is bijzonder geschikt voor iedereen die kennis wil maken met Qigong. In deze cursus leer je de basis van qigong. Je werkt met oefeningen gericht op het ontspannen en aandachtig bewegen. Je leert letterlijk stevig staan en ervaart hoe krachtig dat is.

In het ‘nu’ zijn, daar gaat het om. Gedachtes niet de overhand te laten geven. Ze er laten zijn, maar niet al je aandacht schenken.

Daarnaast doe je oefeningen die energie geven. Met qigong laad je je batterij op. Zo werken we in de cursus we met de basis van het wortelen en maak je kennis met aandachtig bewegen. We werken in deze cursus met de Acht Brokaten Qigong. Een Qigong die je lichaam losmaakt en vitaliseert. We werken met twee varianten van deze serie: een staande en zittende variant. Ook veel bewegingen van de staande variant kunnen zittend uitgevoerd worden.

Dag: vrijdag 9:15 – 10:15 uur, data: 17/4, 24/4, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 19/6 26/6 en 3/7 (inhalen van een gemiste les is latijd mogelijk, later instromen ook)
Locatie: Ansinghlaan 58, Nieuwegein
Kosten: 99 euro voor 10 lessen, U-pas: 89 euro
Meer info & aanmelding: info@studio-zin.nl of 030 6034332

Na de cursus bestaat de mogelijkheid om op hetzelfde tijdstip door te gaan met qigong of in een andere groep. Later instromen in deze cursus is mogelijk. Ervaring is niet nodig. Chinese yoga is geschikt voor iedereen, jong en oud.