San Sau (duovorm)

Dat taijiquan ook heel dynamisch kan zijn bewijst de duo-vorm. Deze vorm, ook wel San Sau geheten, heeft een vaste choreografie. De vorm doe je eerst langzaam, en wanneer je hem goed beheerst, ook snel. Eerst alleen en daarna ook met een partner. De Kleine San Shou is de ultieme test in ontspannenheid. Want hoe bewaar je je ontspanning als je samen snel beweegt en op elkaar moet reageren? Hoe voorkom je dat spierkracht de overhand krijgt? En dát onderscheidt taiji uiteindelijk van andere vormen van krijgskunst.

Door snel te bewegen train je daarnaast je reflexen, ook mentaal. Dat betekent dat de san shou je leert om onder lastige situaties je rust te bewaren.

In de duo-vorm zijn de bewegingen uit de Taijivorm tot en met de enkelvoudige zweep verwerkt. Als je al een deel van de Taijivorm kent zijn de bewegingen niet nieuw, maar wel de volgorde, de snelheid en het werken met een parntner.

Er worden af en toe workshops in de duo-vorm gegeven. Kijk in de agenda rechts of er een workshop gepland staat. Daarnaast komt de duovorm aan bod tijdens de verdiepingslessen.

Een korte impressie zie je hieronder: