Taiji Ouder & Kind

Taiji is voor kinderen een speelse manier om vertrouwd te raken met het eigen lichaam, om meer concentratie te krijgen en rust te vinden in een wereld vol prikkels. Taiji voor kinderen is net anders dan voor volwassenen. Hoewel de nadruk ook ligt op het lichaamsbewustzijn en het werken met aandacht (mindfulness) wordt daar minder de krijgskunst voor gebruikt. En juist meer speelse spelvormen. Het doel is om kinderen een stevige basis te geven. Grenzen te leren aanvoelen en daarmee in hun kracht te laten staan. 

Cursus Taiji voor Ouder & Kind

Studio Zin geeft lessen voor ouders & kinderen samen. Als ouder zie je hoe je kind reageert op de oefeningen. Oefeningen die jullie fijn vinden om samen te doen kun je ook thuis doen. Dat maakt het effect groter. Én is het kwaliteitstijd samen met je kind.

Voor wie: ouders met kinderen (tussen 7 -12 jaar)

taiji kids, kindertaiji, taichi, tai chi, kids, kind, kinderen, nieuwegein, kinderyoga, yoga kids, ijsselsteijn, vianen, utrecht, 030, houtenIn de cursus Taiji voor Ouder & Kind ga je samen met je kind op een speelse manier op ontdekkingstocht. We doen oefeningen in rust en in beweging en werken veel met verbeeldingskracht. Jullie leren:

 • Vertrouwd te zijn op je eigen lichaam.
 • Je grenzen te herkennen en te beschermen
 • Stevig te staan. Ook in contact met een ander.
 • En plekje in je lichaam te vinden waar het rustig is. En waar je altijd naar terug kunt keren.

Met de cursus geef je je kind handvaten om meer rust te vinden. In het hoofd en in het lichaam. Het is een zaadje voor een mindful leven later. Veel oefeningen zijn ook goed thuis te doen. Het is een basis voor het leven.

Lees hieronder de reactie van andere ouders op de lessen.

 

Details

Informatie over een nieuwe cursus volgt. De verwachting is dat er in september een nieuwe cursus start.

Meld je aan via info@studio-zin.nl of bel 030 6034332. Het cursusgeld kan overgemaakt worden op: NL03 INGB 0005 7164 67  t.n.v. M. Haanstra o.v.v. Taiji Kids.

Kids-5-2

 

2 thoughts on “Taiji Ouder & Kind

 1. De ouder taiji lessen waren voor mijn zoon van 7 en mijzelf een heerlijke ervaring. Vooral de massage en mindfullness onderdelen deden hem erg goed. De wereld is voor onze kinderen druk zat en in de les kreeg ik mooie handrijkingen om thuis toe te passen.

  Marsja straalt veel rust en vertrouwen uit wat voor mijn zoon erg belangrijk is. Er is een open sfeer waarin alles goed is. De fantasie van de kinderen krijgt alle ruimte.

 2. De ouder-kind taiji lessen waren voor mij als ouder en voor mijn dochter van bijna 7 erg fijn om te doen.
  Door de vorm van de lessen worden kinderen uitgedaagd om bij zichzelf en in het nu te blijven. Heel fijn om dit samen te kunnen doen en thuis en op school voort te zetten.
  Mijn dochter is zo enthousiast dat zij in haar klas de oefeningen heeft gedeeld met klasgenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *