Workshop Chinese Yoga & Massage

Deze workshop combineert massage met Chinese Yoga. Je eigen gemoedsrust beïnvloedt de massage. Hoe rustiger jij zelf bent, hoe makkelijker de ander tot rust kan komen. Zich kan overgeven aan de massage. Daarom beginnen we voor de massage met een aantal rustige aandachtsoefeningen.

Deze oefeningen richten je aandacht naar binnen. Je komt tot rust. Uit je hoofd, in je lichaam. In het ‘nu’. Vervolgens leer je een aantal massagetechnieken voor de ontspanning van nek, schouder en rug. Het gaat altijd om een massage óver de kleding heen. Tussendoor nemen we de tijd om rustig te lunchen.

Deze workshop is een cadeautje voor jezelf zo vlak voor de drukte van de Feestdagen. Hoewel de massage in tweetallen is, is het geen probleem om alleen deel te nemen.

Het programma

We beginnen de dag met een meditatieve vorm van Chinese Yoga: de Acht Palmen van Boeddha. Dit is een zittende qigong voor een kalme geest.

Als voorbereiding op de massage laden we onszelf op met de Chong Yang Qigong. Hiermee ontwikkelen we qi en openen we het hart. Daarmee maken we op een open manier contact met de  wereld om ons heen. Een oefening om blij van te worden.

massage, taise yoga massage, meditatie, qigong, nieuwegein

We werken met een geklede vorm van massage

Vandaaruit starten we in de middag met de massage. We werken met Thaise Yogamassage, een geklede massage zonder gebruik van olie.

Thaise Yogamassage is een combinatie van rek- en strekbewegingen en drukpuntmassage.

Deze vorm van masseren past goed bij Chinese Yoga. Net als bij Chinese Yoga werkt je vanuit je eigen centrum. De cadans werkt meditatief. Door te masseren laadt je ook jezelf ook. Het is niet alleen geven, je krijgt er energie van terug!  We doen een aantal technieken voor de ontspanning van de nek, schouder en rug, die je ook thuis kunt doen.

Tussendoor nemen we de tijd voor een kopje bijzondere Japanse thee. Laat je verrassen!

Details

Data: vrijdag 11 december 2015
Tijd: 11:00- 15:00 uur
Locatie: Nieuwegein, precieze locatie volgt
Kosten: 40 euro (U-pas: 35 euro), inclusief thee (neem zelf een lunchpakket mee)

Meld je aan.

 

massage, qigong, nieuwegein, cursus, lessen, ontspanning, zen