Actie Schoenmaatje

Elke dag ben ik nog blij dat ik dit werk mag doen. Dat ik mij volledig met Taiji & Qigong mag bezighouden. Dát, besef ik, is een luxe. Dat wij met z’n allen tijd en ruimte hebben voor ontspanning en persoonlijk ontwikkeling, dat is ook een luxe. Daarom doe ik graag doe ik iets terug voor mensen die deze keuze simpelweg niet hebben. In de hoop dat hún kinderen dit in de toekomst wel hebben. Daarom kies ik voor Onderwijs. Doe jij ook mee?

Onze kinderen zijn de gelukkigste kinderen ter wereld. Onderwijs is hier vanzelfsprekend. Dat is helaas niet overal zo. Omdat onderwijs de sleutel tot verandering is, zet Studio Zin zich daar graag voor in. Doe ook mee met de actie Schoenmaatjes.

Actie Schoenmaatjes Studio Zin Nieuwegein

Maak een kind blij met een mooi cadeau

Wat is de actie Schoenmaatjes?
In heel Nederland worden op dit moment schoenendozen gevuld met  schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in ontwikkelingslanden. Elke doos wordt mooi ingepakt of versierd. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau.

Wat kunnen wij doen als Studio Zin?
Zie je het voor je? Een stapel mooi versierde schoenendozen? Door ons gezamenlijk gemaakt en gevuld. Meehelpen dit te realiseren? Dat kan door op één of meer van de volgende manieren een bijdrage te leveren:

  1. Een versierde doos te leveren, met of zonder inhoud. Zoek een schoenendoos, maak er een mooi cadeau van (zo lang de doos nog open kan) en lever hem in tijdens de les. De maximale afmetingen zijn +/-: lengte 36 cm, breedte 24 cm en hoogte 15 cm. Leuk om samen met je (klein)kind te doen. Je mag een gevulde of lege doos inleveren.
  2. Alleen ‘vulling’ voor dozen leveren. Neem spulletjes mee om de dozen mee te vullen. (Wij regelen de versierde dozen.) Op het verlanglijstje staat wat nodig is. Schoolspulletjes (potloden, schriftjes etc) en persoonlijke hygiëne (tandenborstel, tandpasta, zeep, etc) zijn heel welkom. Als iedereen iets kleins meeneemt, kunnen we samen een aantal dozen vullen. De spullen hoeven niet nieuw te zijn. Als alles maar schoon en netjes is én past in een (niet te grote) schoenendoos. Er kunnen dozen gemaakt worden voor verschillende leeftijden, voor jongens of meisjes. Van maandag 24 november tot woensdag 10 december kunnen tijdens de lessen spulletjes worden meegenomen.
  3. Helpen met het vullen (en eventueel nog versieren, inpakken) van de dozen.
    Op woensdagmiddag 10 december gaan we de schoenendozen vullen. Meld je hiervoor aan (info@studio-zin.nl).
  4. Een bijdrage te doneren voor de verzendkosten. Om de dozen te kunnen versturen is 6 euro per doos nodig. Dit is een vrijwillige bijdrage. Donaties graag contant tijdens de les.

Actie Schoenmaatjes Studio Zin Nieuwegein

Help mee deze doos te vullen

Edukans

Schoenmaatjes is een project van Edukans. Edukans is expert in onderwijs in ontwikkelingslanden en trekt zich het lot van kansarme kinderen en jongeren aan. Met succesvolle onderwijsprogramma’s. Want onderwijs helpt écht. Onderwijs levert een van de grootste bijdragen aan ontwikkeling van kinderen en jongeren, aan hun leefgemeenschap én aan het land waarin zij wonen. Goed onderwijs is dé sleutel voor duurzame ontwikkeling in een land en daarmee de meest effectieve investering. Want goed onderwijs geeft mensen een hoger inkomen, dus minder armoede, een betere gezondheid en stimuleert de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Meer informatie: www.edukans.nl. Kijk dan meteen even naar de blije gezichtjes in het filmpje.